• Informacje na temat:

    hdl nadmiar

Artykuły na temat: hdl nadmiar
  • Statystyki są bezlitosne. Problem z wysokim cholesterolem ma już co druga osoba w Polsce. Lekarze twierdzą, że można go obniżyć małymi krokami, zmieniając nawyki żywieniowe (ramka obok) oraz zwiększając dawkę ruchu. Nadmiar cholesterolu sprzyja głównie miażdżycy i zawałom, ale też może uszkadzać wzrok, słuch i przyspieszyć rozwój choroby Alzheimera.

  • Nadmiar tkanki tłuszczowej może mieć poważne konsekwencje.

  • ...​Zdajemy sobie sprawę z tego, że cholesterol całkowity może powodować wiele chorób i staramy się go zmniejszyć. Nie wolno zapominać, że znacznie ważniejszym parametrem jest ilość poszczególnych frakcji (HDL i LDL) cholesterolu we krwi.

  • Jego nadmiar może się ujawniać nie tylko w badaniu krwi, ale i w formie zmian na skórze.

  • Jego nadmiar widać na pierwszy rzut oka. To otyłość brzuszna. Wyniki szybko poprawimy, zrzucając zbędne kilogramy i unikając fast foodów.

  • Nie może być za wysoki, bo jego nadmiar może grozić zawałem serca albo udarem mózgu...

  • Potrzebują go wszystkie organy, ale jego nadmiar to poważny problem...

  • Jak schudnąć w talii?

    Nie zawsze tak jest, że nadmiar centymetrów w pasie jest wynikiem objadania się. Przyczyny mogą być też zdrowotne. Gdy lekarz je wykryje, specjalna dieta pozwoli ci schudnąć w talii.

  • U 70% osób z nadmiarem cholesterolu zmiana trybu życia i zasad żywienia daje spektakularne efekty. Możesz obniżyć cholesterol nawet o 30%.

  • Większości z nas kojarzy się z czymś szkodliwym. Tymczasem cholesterol zapewnia prawidłowe funkcjonowanie ludzkiego organizmu. Szkodliwy jest jedynie jego nadmiar.

Dyskusje na temat: hdl nadmiar
  • Re: CHOLESTEROL!!! co prponujecie?

    Witam Ja równiez jak wiele z was mam bliską osobę w podwyższonym poziomem holestereolu. Holesterol dzieli się na dobry HDLi zły LDL. Powtorze za moim poprzednikiem ze holesterol jest niezbędny do prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka - Szkodliwy dla organizmu jest tylko nadmiar tzw. złego cholesterolu LDL oraz niedostatek tzw. dobrego cholesterolu HDL. LDL zjaduje się głównie