• Informacje na temat:

    arginina

Artykuły na temat: arginina
  • ...). Obniża poziom złego cholesterolu Arginina powoduje, że we krwi krąży mniej cząsteczek złego cholesterolu LDL. Ścianki naczyń krwionośnych są też mniej lepkie. Stają się przez to(...). Nasza rada Jedząc posiłek bogaty w argininę, nie zapomnij o porcji świeżych warzyw – witamina C to także ważny składnik ochronny. Wspomaga pracę układu nerwowego Arginina poprawia porozumiewanie się...

  • ..., jagody, morele (bez siarki) i śliwki. Arginina. Ogranicz pokarmy obfitujące w ten aminokwas. Najwięcej argininy...

  • ...w rybach, drożdżach, kurczaku), arginina (w płatkach owsianych, orzechach) i inulina (w cebuli, czosnku, bananach). Źródłem wapnia może być też woda mineralna oraz mleko kozie, które dodatkowo zawiera sporo...

  • ...hialuronowego, L-arginina, kwas alfa-liponowy, wyciągi z aloesu. Poza tym warto sprawdzić, czy pęcherz nie reaguje podrażnieniem na jakieś składniki naszej diety. U każdego może to być co innego (alkohol...

  • Hamuje rozmnażanie i rozprzestrzenianie się wirusa opryszczki. Soja, fasola i mięso są jego ukrytym źródłem. UWAGA! Aminokwas arginina sprzyja nawrotom opryszczki. Kryje się w żelatynie...

  • ...odporności. Ważnym aminokwasem jest arginina – przyspiesza regenerację włókien kolagenowych w skórze, co ma znaczenie np. przy odleżynach. Pełnowartościowe białko jest w jajkach, mięsie, rybach, mleku...

  • Czy arbuz jest zdrowy?

    Arbuz (kawon) - roślina z rodziny dyniowatych, pochodząca z Afryki Południowej; z natury ciepłolubna, w Europie uprawiana głównie w krajach o cieplejszym klimacie, ale i w Polsce z powodzeniem udają się niektóre (bardziej odporne na niskie temperatury) gatunki.

  • Poprawią koncentrację i obniżą poziom cholesterolu, ale nie tylko.

  • .... Zawarte w nich dobre tłuszcze zmniejszają stężenie cholesterolu. Inny związek – arginina – rozszerza naczynia i usprawnia przepływ krwi. Efekt uboczny: Wzdęcia, ból brzucha. Co tak działa? Duże...

  • ...ludzki organizm sam nie syntetyzuje. Ważnym aminokwasem nasion jest również L-arginina, regulująca ciśnienie tętnicze krwi. Ziarenka mają mało sodu, a mnóstwo potasu, magnezu i wapnia. Cennym ich...

Dyskusje na temat: arginina