• Informacje na temat:

    ob podwyższony

Artykuły na temat: ob podwyższony
  • Podwyższony poziom CRP (białko C-reaktywne) zwykle oznacza infekcję bakteryjną. We krwi zdrowego człowieka stężenie CRP nie powinno przekraczać 5 mg/l. Niepokojący jest dopiero wynik powyżej 10 mg/l – wskazuje na stan zapalny. Jednak najbardziej niebezpieczny jest wynik trzycyfrowy, który może pojawić się przy rozległych zakażeniach, nowotworach lub po operacjach. Na stężenie CRP może wpływać...

  • Mój nastoletni syn miał robione badanie krwi. Wyszło, że ma podwyższony ALAT. Wiem, że tak zdarza się u dorosłych po wypiciu alkoholu. Ale czym może to być spowodowane u dziecka? Poprzedniego dnia(...) wątroby, a tylko w niewielkim stopniu przedostaje się do krwi. Podwyższony poziom ALAT może świadczyć o obciążeniu lub uszkodzeniu komórek wątrobowych (także np. wskutek infekcji wirusowej, zażywania...

  • Leukocyty w moczu dziecka w nadmiarze Leukocyty, czyli białe krwinki, odpowiedzialne za obronę organizmu przed infekcjami, są obecne zawsze w moczu...

  • Mój małżonek (lat 65) ma podwyższone we krwi stężenie kwasu moczowego. Stara się ograniczać w jedzeniu produkty bogate w puryny. Twierdzi, że to wystarczy, by nie nabawić się dny moczanowej. Jak przekonać go, by się przebadał? Lidka z Ełku

  • Jedz aronię (w przetworach, soku lub suszoną). Łyżkę rozdrobnionego ziela jemioły zalej szklanką wody w temp. ok. 30°C i odstaw na godzinę. Od czasu...

  • ​Monocyty to jedne z komórek należące do układu białych krwinek, czyli leukocytów. Zwykle jest ich pomiędzy 3 a 8% wszystkich leukocytów. Podwyższenie ich poziomu prowadzi do choroby, którą zwie się monocytozą. Szczególnie niepokoi ona u dzieci.

  • ...na kilka sztuk. Gdy nie lubisz biegać, regularnie spaceruj Dla zdrowia twojego serca nie jest najważniejszy rodzaj wysiłku, lecz to, jak długo i jak często się ruszasz. Przy podwyższonym ciśnieniu...

  • Chińczycy rzadko mają podwyższony poziom cholesterolu we krwi. Prawdopodobnie zawdzięczają to jedzeniu czerwonego ryżu. Jest on bogaty w monakolinę K,...

  • Ekspert żywieniowy radzi: Jeśli występuje u Ciebie ryzyko chorób układu krążenia – masz podwyższony poziom cholesterolu we krwi, jesteś obciążona genetycznie,...

  • Poziom cukru we krwi rośnie po każdym posiłku. Po strawieniu glukozy opada. Jeśli jednak organizm nie radzi sobie z przetwarzaniem cukru, jego podwyższony...

Dyskusje na temat: ob podwyższony
  • Re: Miażdżyca : przyczyny i objawy

    Miażdżyca często rozwija się kiedy nie dbamy o ruch i zdrowe odzywanie. Warto sprawdzić poziom cholesterolu. Podwyższony może świadczyć o miażdżycy

  • Re: Takiego ślubu w rodzinie królewskiej jeszcze nie było

    tytuł sugeruje jakąś podwyższony poziom sensacji a wyszlo ble ble

  • Re: Jak zdrowo schudnąć dużo pracując?

    Mój sposób to równiez gotowa dieta - z racji że mam podwyższony cholesterol zamawiam sobie taką specjalna na oryginalne przepisy i jest super.

  • Re: Obniżamy za wysoki puls

    są sytuacje w których lubię mieć podwyższony puls :)

  • Re: Hormon prolaktyna norma

    A jak Ci wyszła ta prolaktyna w badaniach? Prolaktyna mi wyszła 34,8, a jaka jest norma? I co to może dla mnie oznaczać? No rzeczywiście trochę podwyższony poziom. Norma prolaktyny to 5-25 ng/ml. Nie ma powodów do obaw, ale lekko wykraczasz poza normę czym zapewne są spowodowane Twoje nieregularne miesiączki. Poczekaj jednak do wizyty u lekarza, on profesjonalnie do tego podejdzie. Ale Twoja

  • Re: W wyborze tłuszczu kieruj się… sercem

    Cholesterol to twój przyjaciel. Podwyższony jego poziom jest świadectwem zdrowia i długowieczności.

  • Re: Mam za wysoki cholesterol. Co z nim zrobić?

    ) - cholesterol całkowity: poniżej 200 mg/dl (5,2 mmol/l) Poziom podwyższony: 200–250 mg/dl (5,1-6,5 mmol/l) Poziom znacznie podwyższony: ponad 250 mg/dl (6,5 mmol/l) Norma LDL - im niższe wartości, tym lepiej: - norma: poniżej 135 mg/dl (3,5 mmol/l) - poziom podwyższony: 135–155 mg/dl (3,5-4,0 mmol/l) - poziom znacznie podwyższony: ponad 155 mg/dl (4,0 mmol/l) Norma HDL - im wyższe wartości, tym lepiej

  • Re: Badania krwi: Dobre i... lepsze

    Podwyższony poziom OB równie dobrze może swiadczyć o tym ze mamy stan zapalny zęba albo okostnej.

  • Re: Mam za wysoki cholesterol. Co z nim zrobić?

    ) - cholesterol całkowity: poniżej 200 mg/dl (5,2 mmol/l) Poziom podwyższony: 200–250 mg/dl (5,1-6,5 mmol/l) Poziom znacznie podwyższony: ponad 250 mg/dl (6,5 mmol/l) Norma LDL - im niższe wartości, tym lepiej: - norma: poniżej 135 mg/dl (3,5 mmol/l) - poziom podwyższony: 135–155 mg/dl (3,5-4,0 mmol/l) - poziom znacznie podwyższony: ponad 155 mg/dl (4,0 mmol/l) Norma HDL - im wyższe wartości, tym lepiej

  • Re: Menu na obniżenie cholesterolu

    Podwyższony cholesterol to mit , na którym Koncerny farmaceutyczne zarabiają kolosalne pieniądze.