• Informacje na temat:

    ob badanie krwi norma

Artykuły na temat: ob badanie krwi norma
  • ...glukozy. Badanie jest pomocne w rozpoznaniu cukrzycy, pozwala utrzymać ją pod kontrolą. Umożliwia sprawdzenie, jak kształtował się poziom glukozy we krwi przez ostatnie 3 miesiące i czy leczenie(...) insuliny brak (cukrzyca typu I), ponieważ trzustka jej nie wydziela, glukoza nie jest w stanie przedostać się do komórek i krąży we krwi. Wskutek tego glukoza nasila ryzyko chorób krążenia, bo zwiększa...

  • Krwinki czerwone (RBC) - erytrocyty. Norma: 3,9 - 5,6 mln/mm sześcienny. Podstawowy składnik krwi Odpowiadają...

  • Leukocyty (białe krwinki) nazywane są strażnikami organizmu. To od ich pracy zależy nasza odporność na infekcje, wykrywają i niszczą szkodliwe drobnoustroje, mogą je także zapamiętać.

  • Raz na jakiś czas trzeba sobie zrobić badanie krwi. Jego wyniki nierzadko są pierwszą oznaką rozwijających się chorób. Czasami bardzo poważnych!

  • Dostałam skierowanie na morfologię krwi, m.in. na badanie ferrytyny. Co to takiego?

  • Tyreotropina TSH. Norma: 3,5-8 ng/l Hormon ten kieruje tarczycą i jest wydzielany przez przysadkę mózgową, przy czym sama tarczyca też wydziela dwa hormony:...

  • Prostate Specyfic Antigen (PSA) to rodzaj białka wytwarzanego w prostacie, czyli męskim gruczole krokowym, które wykrywa badanie krwi. Wartości te są...

  • Badanie biochemiczne polega na ocenie składu osocza. Oznacza się w nim poziom białek i ele ktrolitów (np. potas, wapń, żelazo).

  • Niedawno robiłam badania krwi i zaniepokoił mnie wynik CRP – 7,96. Okazało się, że jest ponad normę. Co to oznacza? Maria z Serocka...

  • Hemochromatoza to choroba wywołana nadmiernym wchłanianiem żelaza z pokarmów. Może mieć ona podłoże genetyczne oraz wtórne, wynikające ze złego komponowania posiłków lub przetoczenia krwi(...) jak najszybciej udać się do lekarza pierwszego kontaktu, który zleci wykonanie odpowiednich badań. Leczenie Leczenie hemochromatozy rozpoczyna się od oczyszczania krwi metodą...

Dyskusje na temat: ob badanie krwi norma
  • Re: Badania krwi: Dobre i... lepsze

    HOMOCYSTEINA - norma, to 8, powyżej 10 zaczyna się proces miażdżycowy. Lekarze mają gdzieś badanie jej poziomu i tylko liczy się choresterol, bo nagminnie przepisują, na jego zbicie, statyny, które są trucizną ! Lekarze mają z tego tytułu profity od koncernów produkujących ten syf. Teraz zadajcie sobie pytanie, kim jest lekarz, który świadomie tak postępuje?

  • Re: Badania krwi: Dobre i... lepsze

    Zapomnieliście napisać, że mężczyźni powinni robić regularnie (zwłaszcza po 45 roku zycia) badanie PSA czyli swoistego antygenu prostaty. Podwyższone PSA (norma to do 4,00) może świadczyć o przeroście tego gruczołu, a w wypadku gdy osiąga takie wartości w połączeniu z niskim stosunkiem procentowym do PSA wolnego może świadczyć o początku procesu nowotworowego.

  • Re: Badania krwi: Dobre i... lepsze

    PSA całkowitego jest następująca: niskie PSA wolne – duże ryzyko raka stercza, wysokie PSA wolne – małe ryzyko nowotworu złośliwego prostaty. Norma PSA całkowitego wynosi: między 40. a 49. rokiem(...) od 4 do 10 ng/ml, wykonuje się badanie wolnej frakcji antygenu prostaty.

  • Re: Tajemniczy przeciek jelit. Obalamy mity

    PROPONUJĘ ZROBIĆ BADABIE poziomu witaminy B12 WE KRWI, U MNIE WYSZŁO 172, A NORMA POWYŻEJ 190, OBECNIE PO 10 ZASTRZYKÓW PO 2 MIESIĄCACH MAM 800 I W KOŃCU PO PRAWIE 4 LATACH SZUKANIA I LECZENIA STANU PRZEWLEKŁEGO ŻOŁĄDKA , W KOŃCU MNIE PRZESTAŁO BOLEĆ. Proponuję również zrobic badanie z krwi na helicobacter pylori i na candydoze, bo też miałam

  • Re: Gdy dusza zaraża ciało

    się do psychiatry i poprosiłem o antydepresanty oraz terapię. Zrobili mi badanie krwi. Norma w Polsce jest na poziomie 189-883pg\ml (w Stanach min. poziom to 400pg\ml). U mnie wyniki pokazały 111 pg(...) (przyspieszona przemiana materii), wzrosło znacznie libido, wróciła ambicja i chęć do życia. U mnie badanie krwi na poziom B12 kosztuje 35 zł, a opakowanie wit. B12 to zaledwie 2,50 zł. Nie majątek

  • Re: ​Uzależnieni od zdrowej żywności

    Powiem tak kazdy musi obserwowac cialo badanie sie pobieranie krwi itd ciagle jest czyta glupota bo kazdy lekarz cos ci znajdzie a przy "porawianu" odstepst od normy co niemusi byc kontrektnie twoja NORMA robimy sobie szkode zazywajac lekki .Ludzi przez wynalezienie antybiotykow i lekow zniszczyli normalna kolej rzeczy i doboru naturalnego przez co mamy ludzi ulomnych i z wadami genetycznymi bo