• Informacje na temat:

    magnez i potas w jedzeniu

Artykuły na temat: magnez i potas w jedzeniu
  • ...zmniejszyć ilość kalorii w posiłkach. Najłatwiej to zrobić, zwiększając w nich udział warzyw i owoców. Poza tym, dzięki nim nie zabraknie ci potasu i magnezu, podstawowych regulatorów ciśnienia. Jak...

  • ...pietruszkę (2-3 gałązki). Całość oprószamy odrobiną pieprzu oraz soli. Winogrona + melon Owoce usuwają nadmiar wody z organizmu (bo zawierają m.in. potas). Dzięki temu czujemy się lekko i nie mamy(...) wspomagające trawienie (m.in. wapń i magnez). Co więcej, naukowcy udowodnili, że taki duet ogranicza wytwarzanie greliny, hormonu odpowiadającego za uczucie głodu. Pożywna owsianka: ✔4 łyżki...

  • ..., potas i magnez – pierwiastki, które decydują, iż zarówno Twój szkielet, jak i mięśnie dobrze radzą sobie z codziennymi wyzwaniami. Także niepozorny burak okazuje się zdrowotnym sprzymierzeńcem...

  • Najzdrowsze jedzenie  to... liście!

    ...ulubione warzywo doktora Fuhrmana – dostarcza więcej wapnia niż produkty mleczne, mnóstwo witamin – A, C, K oraz pierwiastków – potasu, magnezu, fosforu i żelaza. Jak to wszystko najlepiej zjadać Raczej...

  • ...przeciwkrzepliwe, co grozi krwawieniami. Suplementy diety Wpływają na wchłanianie lekarstw. • Magnez. Obniża wchłanianie acenokumarolu i warfaryny – leków rozrzedzających krew. Jeśli natomiast bierzemy digoksynę, powinniśmy magnez suplementować regularnie, bo lek ten powoduje ucieczkę tego pierwiastka...

  • ...– zaburza odporność, sprzyja próchnicy i nadwadze. Lepiej sama przygotuj zdrowe przekąski, które są źródłem m.in. białka i błonnika oraz ważnych składników mineralnych: potasu, magnezu, witamin...

  • To pospolite warzywo jest niedocenianym źródłem magnezu i potasu, które usprawniają krążenie krwi i wzmacniają serce, a również obecne w pietruszce żelazo...

  • Te jesienne owoce są nie tylko smaczne, ale i niezwykle zdrowe. Zawierają mnóstwo potrzebnych nam składników mineralnych (potas, żelazo, magnez, wapń...

  • Są bogatym źródłem witamin i minerałów, m.in. magnezu, cynku, wapnia, żelaza, potasu, fosforu, selenu, witamin z grupy B, kwasu foliowego i witaminy E. Im grubsza kasza (np. gryczana, pęczak), tym więcej ma błonnika, który reguluje pracę jelit, wchłania nadmiar cholesterolu i tłuszczów.

  • ...przed infekcjami. Ma także mnóstwo błonnika. A także witaminy (A, C, z grupy B) i ważne pierwiastki mineralne (cynk, żelazo, potas, fosfor, wapń, sód i magnez). Marchewka Wszystkie przeciwutleniacze...

Dyskusje na temat: magnez i potas w jedzeniu