• Informacje na temat:

    lecytyna która

Artykuły na temat: lecytyna która
  • ...cholesterolu we krwi. Dwie łyżki oleju pokrywają dzienne zapotrzebowanie organizmu na kwasy omega-3 i -6. Zawiera też dużo witaminy E, która pomaga w walce z chorobami skóry. Olej z awokado Jest(...) zgagę i chorobę wrzodową żołądka. Zawiera spore ilości flawonoidów, które działają przeciwbakteryjnie i przeciwzapalnie. Olej krokoszowy Robiony z rośliny, która wyglądem przypomina oset. Można...

  • Mniej więcej od 30. roku życia szybkość przetwarzania informacji w mózgu przeważnie ulega spowolnieniu. Ale są sposoby, by temu zapobiec.

  • ...(NNKT), witaminy E, D, beta-karoten oraz lecytyna. Dzięki zawartości tych substancji oliwa nie tylko świetnie nawilża skórę i przyspiesza jej regenerację, ale działa również bakteriobójczo oraz(...) niej. Właśnie dlatego siemię lniane sprawdza się w pielęgnacji skóry suchej i atopowej, która często bywa podrażniona. Atopowe zapalenie skóry Atopowe zapalenie skóry (AZS) powoduje...

  • Oleje jadalne - rodzaje i właściwości

    ...olej ma ciemnozielony kolor i smak przypominający oliwę. Oprócz całego bogactwa nienasyconych kwasów tłuszczowych zawiera także lecytynę, która wspomaga procesy zapamiętywania i poprawia koncentrację...

  • ...z miłorzębem japońskim (gingko biloba). Poprawia on mikrokrążenie krwi. Pamięci służy także lecytyna. A oprócz tego zalecałabym pani codzienne spacery albo inną aktywność fizyczną. To nie tylko pomoże się...

  • Jajko - skuteczny lek

    ...składnik domowej apteczki! Choć jajka to też cholesterol, nie jest on zbytnio szkodliwy – zawarta w jajkach lecytyna hamuje jego odkładanie się. Test na świeżość. Aby sprawdzić, czy jajko jest...

  • Do niedawna uważano jajka za główne źródło złego cholesterolu i wykluczano je z diety pacjentów. Obecnie lekarze wręcz zalecają częste jedzenie jajek, ponieważ zawierają one witaminy, minerały, białka, kwasy omega-3, lecytynę, luteinę i inne składniki. Białko jaja zawiera wszystkie niezbędne dla człowieka aminokwasy. Natomiast w żółtku jest lecytyna, która rozpuszcza cholesterol, zmniejsza...

  • Zdrowie wymaga wyrzeczeń! Zmień swą dietę na taką, która ulży sercu oraz całemu układowi krążenia! Dopóki jeszcze nie chorujesz!

  • Pokarmy jak leki

    ...składników odżywczych. Wbrew obiegowym sądom nie windują poziomu cholesterolu, bo prócz tego związku w żółtku jest lecytyna, która obniża poziom cholesterolu. Nie należy jednak przesadzać: wystarczy jeść...

  • Dlaczego warto jeść jajka?

    .... Okazuje się jednak, że szkodliwe działanie cholesterolu niweluje zawarta w żółtku lecytyna, która zapobiega m.in. tworzeniu się złogów miażdżycowych w naczyniach. Na ile możemy sobie pozwolić...

Dyskusje na temat: lecytyna która
  • Re: Uciążliwe migreny :(

    Lecytyna forte mi pomaga tak mi sie wydaje dopiero zaczeła tak działać po tygodniu u innych działa dopiero po miesiącu, ale jeszcze biore jakieś kulki ziołowe od Pani z Mongolii, która sie zajmuje madycyna niekonwencjonalną. Wcześniej akupunktura która nic mi nie pomogła. U mnie bóle były raczej wywołane napięciem ale miałam je non stop. Do tego czasami biore Cofecorn forte oraz Nurofen plus

  • Re: Menu na obniżenie cholesterolu

    Autorka ma bardzo ! starą wiedzę nt. cholesterolu w jajkach. W żółtku jajka jest lecytyna, która stabilizuje poziom cholesterolu i ... trójglicerydów - to od nich tyjemy. To w jajkach jest wszystko czego potrzebujemy i to w odpowiednich proporcjach.

  • Re: Tego nie wiesz o cholesterolu

    i białka pod względem ilości jest super dopasowana. Jajko posiada też cholesterol ale posiada również lecytynę, która jest w stanie przerobić ten cholesterol z jajka jak również ze względu na ilość ten chol. w organiźmie człowieka. Ciekawostką jest że jajko nie powinno być "pikowane" bo temperatura w jajku przekracza wtedy 92 C i lecytyna ulega zniszczeniu. Jedząc bio jaja jesteś zdrowy.

  • Re: Niebezpieczne duety: Jakich połączeń unikać?

    ", która jest oznakowana na każdym słoiku Nutelli. Zawiera również toksyczny GMO emulgator - lecytynę sojową oraz olej palmowy. Według oficjalnej strony internetowej Nutelli, składniki są następujące: "cukier, olej palmowy, orzechy, kakao, mleko odtłuszczone, serwatka (z mleka), lecytyna sojowa jako emulgator, wanilina: sztuczny aromat". Nutella twierdzi, że ich produkt nie zawiera "żadnych

  • Zawiera paskudną lecytynę... też tzw. sojową.

    Szukajcie czekolady bez lecytyny. Lecytyna jest paskudztwem pochodzącym z tkanek nerwowych zwierząt (też z jaj). A największe kłamstwo, to tzw. lecytyna sojowa, która wcale nie musi pochodzić z soi (jest to tylko techniczna nazwa) i przy jej pozyskiwaniu wykorzystuje się odpady tłuszczów zwierzęcych... Natomiast wegetarianie są oszukiwani, bo przecież sojowa, to powinna być z soi :)