• Informacje na temat:

    fermentacja w jelicie

Artykuły na temat: fermentacja w jelicie
  • Co jeść, by mieć zdrowe jelita

    ...utrzymanie w jelicie równowagi, a w konsekwencji niedopuszczenie do przerostu szkodliwych bakterii. Choć poszczególnych produktów spożywczych nie można określić mianem probiotyków, to istnieją pokarmy(...)? Spożywanie kiszonych produktów jest z pewnością korzystne dla zdrowia. Jednak ich fermentacja przebiega spontanicznie i za każdym razem skład bakterii może być inny. Dlatego nie można ich nazwać...

  • To zaskakujące, ale… udowodnione! Częste infekcje, alergie, a nawet chandra mogą być objawem osłabienia jelit. Zadbaj o nie, a poczujesz się o niebo lepiej!

  • Na zespół jelita drażliwego cierpi co piąta osoba. Aż trzy czwarte z nich to kobiety.

  • Na usprawnienie pracy przewodu pokarmowego, jelit i wątroby polecane są zioła zawierające gorycze, np. bylica boże drzewko, glistnik (na zdjęciu), krwawnik,...

  • Układ trawienny bywa podatny na wiele chorób i dolegliwości. Często ich przyczyną jest nieprawidłowa dieta

  • Masz wzdęcia, męczą cię wiatry? To znak nadmiernej fermentacji jelitowej.

  • Warzywa i owoce poddane naturalnej fermentacji są mniej kaloryczne i służą naszemu zdrowiu!

  • Zamierzasz skorzystać z hydrokolonoterapii? Zanim podejmiesz decyzję, omów tę kwestię ze swoim lekarzem rodzinnym lub gastrologiem. Zbada on Twój brzuch i stwierdzi, czy nie masz przeciwwskazań, np. stanu zapalnego w jelicie grubym. Ważne! Przeprowadź również dobry wywiad, by wybrać profesjonalne miejsce, z certyfikatem, wcześniej sprawdzone. Nie daj się skusić niską ceną oferowaną przez...

  • O tej porze roku, gdy częściej chorujemy, leczymy się antybiotykami i dokuczają nam wrzody, nasza odporność jest obniżona. Dlatego żołądek i jelita potrzebują szczególnej ochrony przed intruzami.

  • ...do swojej diety sporadycznie. W organizmie człowieka żyje ok. 2 kg bakterii, z czego większość – w przybliżeniu tysiąc gatunków – w jelicie grubym. Najbardziej potrzebne są bakterie kwasu mlekowego...

Dyskusje na temat: fermentacja w jelicie
  • Re: nie mogę schudnąć

    Schudniesz,jeśli masz dobrą przyswajalność w jelitach, ale jeżeli wcześniej miałaś zaparcia,lub jakiekolwiek problemy z jelitami,najpierw doprowadź je do równowagi. Bo w jelicie zachodziło gnicie,fermentacja,butwienie,następowały procesy pleśnienia innymi słowy dochodziło tam do wytwarzania substancji toksycznych ,organizm z a t r u w a ł się i należałoby przeprowadzić regenerację,jelit. Używałam