• Informacje na temat:

    dobry magnez z potasem

Artykuły na temat: dobry magnez z potasem
  • Topinambur dobry dla jelit

    Najważniejszym składnikiem topinamburu jest inulina. To naturalny prebiotyk, który korzystnie wpływa na mikroflorę jelitową. Reguluje pracę przewodu pokarmowego, łagodząc dolegliwości żołądkowe. Inulina obniża też poziom cholesterolu i glukozy we krwi, dlatego nie może zabraknąć jej w diecie osób chorych na cukrzycę. Warzywo zawiera także magnez i witaminy z grupy B, istotne dla prawidłowej...

  • Jesień sypnęła wreszcie tym, co ma najlepszego – orzechami. Włoskie są uznane za najzdrowsze ze wszystkich orzechów! Dostarczają bezcennych dla naszego zdrowia związków. Są bogate m.in. w: białko, kwasy omega-3, żelazo, potas, magnez, cynk, witaminy E, C i B6. Rozszerzają naczynia krwionośne, przeciwdziałając zakrzepom, obniżają poziom złego cholesterolu, podnoszą odporność, regenerują skórę...

  • ..., potas i magnez – pierwiastki, które decydują, iż zarówno Twój szkielet, jak i mięśnie dobrze radzą sobie z codziennymi wyzwaniami. Także niepozorny burak okazuje się zdrowotnym sprzymierzeńcem...

  • W apetycznych strączkach żółtej fasolki szparagowej skrywają się m.in. potas, magnez, kwas foliowy i witamina B6. A zatem składniki wspomagające prawidłowe...

  • B, kwasu foliowego, C, E, a także wapnia, żelaza, cynku, magnezu, potasu. Pozbawiona jest ich biała mąka, z której wypieka się pieczywo, ciasto i robi makaron. Najcenniejsze są otręby w naturalnej...

  • ...prawdziwą bombą witamin oraz mikroelementów, ale nie tylko! Oprócz dostarczenia organizmowi witamin z grupy B oraz m.in. potasu, magnezu, fosforu (pozytywnie działających na naszą pamięć), kiszonki są...

  • ..., do „zasadowych”, jak wapń, magnez czy potas. Mówiąc ogólnie, mięso, ryby, nabiał, alkohol i zboża zakwaszają, a orzechy, owoce i warzywa – alkalizują. „Czyste” tłuszcze, cukry i skrobia są neutralne...

  • ..., żelaza oraz magnezu. W żółtku znajduje się luteina, która chroni oczy przed szkodliwym promieniowaniem UVA i UVB, zapobiega zwyrodnieniu plamki żółtej i poprawia widzenie. Dwa jajka dziennie pokrywają...

  • ...cukru we krwi). Dostarczą minerałów Soki warzywne (np. pomidorowy, buraczany) to dobre źródła potasu i magnezu (wzmożone pocenie może powodować utratę pierwiastków). Na lekką przekąskę Mleczne...

  • Dzięki zawartości kwasu mlekowego kiszonki są naturalnym probiotykiem, wzmacniającym odporność i chroniącym przed przeziębieniami. Bakterie kwasu mlekowego oczyszczają organizm, regulują florę bakteryjną w jelitach, wspomagają trawienie, zmniejszają poziom cholesterolu. Kiszone ogórki i kapusta zawierają niezbędne organizmowi witaminy C, A, E, K i z grupy B, magnez, wapń...