• Informacje na temat:

    cukier w truskawce

Artykuły na temat: cukier w truskawce
  • Ile razy chciałaś rzucić słodycze i nic z tego nie wyszło? Nie obwiniaj siebie, bo cukier uzależnia. Musisz więc go przechytrzyć. Spróbuj, tym razem się uda!

  • Jak obniżyć poziom  cukru

    Po co jest ci potrzebny Cukier, nazywany fachowo glukozą, to paliwo dla komórek. Energia, której potrzebujemy do życia. Gdy zjemy cokolwiek, we krwi rośnie poziom cukru. To sygnał dla trzustki, że trzeba wydzielać insulinę. Hormon ten jest niezbędny, by tkanki, głównie mięśnie, mogły zużywać glukozę. Insulina działa jak klucz otwierający bramę, przez którą cukier wnika do komórki. Tam zostaje...

  • Najlepsze są prosto z krzaka. Takie też są najzdrowsze. Truskawki, bo o nich mowa, są bogate w witaminy, szczególnie C i antyoksydanty. Ale poza walorami zdrowotnymi, mają także inne – smakowe.

  • Czerwiec to czas dojrzewania tych aromatycznych owoców. Warto to wykorzystać, bo porcja 100 g pokrywa dzienne zapotrzebowanie dziecka na witaminę C, dostarcza mu też dawkę żelaza, wapnia, potasu i magnezu.

  • ...zapobiegamy podnoszeniu się poziomu cukru we krwi. Warunkiem jednak jest taki, że nie jemy truskawek z bitą śmietaną! Cukier w tych owocach to fruktoza, mająca niski indeks glikemiczny (40

  • Czerwiec to czas dojrzewania tych aromatycznych owoców. Warto to wykorzystać, bo porcja 100 g pokrywa dzienne zapotrzebowanie malca na witaminę C, dostarcza mu też dawki żelaza, wapnia, potasu i magnezu.

  • Te smaczne napoje można przygotowywać na bazie mleka, jogurtu lub maślanki z dodatkiem soków albo zmiksowanych owoców (np. malin, truskawek, jagód, brzoskwiń).

  • Jako mama karmiąca często słyszysz dobre rady: że latem powinnaś dopajać dziecko i że jedzenie truskawek może zaszkodzić maleństwu. Sprawdź, co na temat tych obiegowych opinii sądzi nasz specjalista.

  • Ważne jest przestrzeganie zasad diety, z której należy wyeliminować cukier i tłuszcze zwierzęce. Istotny jest też ruch.

  • Marzy ci się zielony lukier do ciasta? Zamiast wody dodaj do cukru pudru sok z liści szpinaku. Nie obawiaj się! Cukier doskonale stłumi smak warzywa. Ale to nie jedyne jego zastosowanie.