• Informacje na temat:

    co lepsze kefir czy maślanka

Artykuły na temat: co lepsze kefir czy maślanka
  • Mleko krowie, kozie oraz owcze jak również ich przetwory zaliczamy do produktów najbardziej wszechstronnych pod względem wartości odżywczej. Mleko stanowi źródło znacznej ilości dobrze przyswajalnego, pełnowartościowego białka o wzorcowym składzie aminokwasów egzo- i endogennych, czyli zarówno tych, które organizm może wytworzyć sam, jak i takich, które muszą być dostarczone do organizmu.

  • ...bakterie probiotyczne. Zsiadłe mleko, kefir, jogurt, maślanka, twarogi i żółte sery to cenne źródło wapnia potrzebnego nie tylko kościom, lecz także mięśniom. Długotrwała rezygnacja z picia mleka oraz(...) lat swój klub. Niewielki, bo liczący zaledwie 122 osoby, ale za to prężnie działający. To zamknięte towarzystwo, do którego można dołączyć tylko wtedy, gdy zostanie się zaproszonym przez któregoś...

  • ...organizmu na energię. Warto, by w diecie szkraba znalazły się oleje roślinne (m.in. rzepakowy, słonecznikowy, lniany) oraz oliwa z oliwek. Do pieczywa najlepsze będzie masło, choć smyk może także jeść dobrej(...)}}--> Produkty mleczne, takie jak np. twarożki, sery, jogurty, kefiry i maślanka, to niezastąpione źródło wapnia, białka, tłuszczów oraz witamin z grupy B. W menu roczniaka nie może też zabraknąć bardzo...