• Informacje na temat:

    aromaty

Artykuły na temat: aromaty
  • Żywność, którą jemy na co dzień, jest... sfałszowana. Odpowiadają za to zawarte w niej dodatki, aromaty i ulepszacze. Cel tych małych oszustów to taka manipulacja naszymi zmysłami, abyśmy chętniej sięgali po konkretne produkty. Postanowiliśmy przesłuchać 11 najbardziej podejrzanych substancji, aby zdemaskować ich prawdziwe zamiary...

  • ...się aromaty, dzięki temu zmniejszysz ilość wydzieliny zalegającej w zatokach i w nosie.

  • Po pierwsze, nie dokładaj sobie negatywnych emocji. Zamiast obejrzeć film sensacyjny, trzymający w napięciu, wybierz taki, który wprawi Cię w błogi nastrój. Słuchaj muzyki relaksacyjnej, wyłącz ostre oświetlenie w domu, zapal świeczki, najlepiej o delikatnym zapachu lawendy. Roz luźniająco działa rów nież ciepła aromaty czna kąpiel. O ile to możliwe, śpij 8 godzin dziennie. Krótszy sen...

  • Ziołowa poduszka Kup suszone zioła (lawendę, rozmaryn, rumianek), wsyp je do woreczka i włóż w poszewkę poduszki. Kiedy się położysz, zioła zaczną wydzielać aromaty, które podziałają na ciebie relaksująco i ułatwią zaśnięcie. Sok z wiśni Wypicie szklanki soku wiśniowego (30 ml soku trzeba rozcieńczyć wodą mineralną) zwiększy w organizmie poziom...

  • Zawierają je herbaty instant, żywność sproszkowana, guma do żucia, herbatniki, sucharki, aromaty, pieczywo. Poza przemysłem spożywczym difosforany znajdują zastosowanie w farmacji – są suplementami diety. Difosforany E 450 (inne nazwy to: difosforan disodowy, difosforan trisodowy, difosforan tetrasodowy, difosforan tetrapotasowy, difosforan diwapniowy, diwodoro-difosforan wapnia) są grupą...

  • ...zawierają wzmacniacze smaku, aromaty i barwniki. ■ Wędliny produkowane przemysłowo: oprócz mięsa mają w składzie kaszę manną, skrobię modyfikowa ną, aromaty i zagęstniki. jd Niebezpieczne napoje...

  • Dla zdrowia pani synka byłoby najlepiej, gdyby tego typu produktów nie dostawał w ogóle. To tylko „chemia” (konserwanty, sztuczne barwniki, aromaty), duże ilości cukru lub niewskazanych dla dzieci słodzików oraz niezdrowej kofeiny. Ten ostatni składnik może być przyczyną nadpobudliwego zachowania dziecka, poza tym utrudnia wchłanianie wielu ważnych składników odżywczych...

  • Jakich lodów nie należy podawać dzieciom

    Czytajmy etykiety. Małe dziecko nie powinno jeść lodów, w skład których wchodzą emulgatory, zagęstniki czy sztuczne barwniki i aromaty. Jeśli nie wiemy, co oznaczają symbole, warto stosować zasadę: im krótsza lista składników, tym lepiej. Uważajmy na kolory. Dzieci kuszą te najmocniejsze, np. „smerfowe” niebieskie czy amarantowe. Możemy być pewni, że nie zawdzięczają one swojej barwy naturze...

  • ...na bazie kleików. Zwykle zawierają one także cukier oraz różne dodatki smakowe (jak sproszkowane owoce i aromaty). Zazwyczaj są też wzbogacone w witaminy i składniki mineralne. Kaszki idealnie...

  • Alergia na substancje zapachowe jest znana, co więcej: mamy z nią dość często do czynienia. To rodzaj uczulenia na aromaty i substancje chemiczne używane w przemyśle kosmetycznym. Objawem tej alergii są zwykle zmiany skórne w postaci pokrzywki lub nawet zapalenia skóry, najczęściej występujące na twarzy lub kończynach. Zdarza się także, że pod wpływem zapachu zaczynają łzawić oczy lub pojawia...

Dyskusje na temat: aromaty
  • Re: Jakich perfum obecnie uzywacie?

    Perfumy z reguły są dla mnie za ciężkie i po prostu głowa mnie boli od zapachu, więc wolę używać lżejszej formy. Lubię wody perfumowane, np. vanille noire. Natomiast w upały to już jedynie bardzo delikatne i owocowe aromaty toleruję, np. lekkie mango z .

  • Re: Polskie smaki i aromaty

    Chłodnik mniam, mniam :) lubię sobie sama przygotować wtedy wiem co tam naprawdę jest. Produkty mam ze sprawdzonego sklepu. Zdrowo i niedrogo. To jest świetne uzupełnienie diety w trakcie odchudzania. Od 9 miesięcy stosuję się od rad z książki odchudzanie z elementami fizjologii i biochemii i muszę przyznać że efekty mnie bardzo zadawalają (14kg mniej :) Dla mnie ważne, ze nie biorę zadnych tabletek, supli a to mnie cieszy podwójnie :D

  • Zanim przeklną nas dzieci

    gotowane tak długo, aż powstanie masa, dająca się kroić. Aromaty, konserwanty, stabilizatory ... Przemysł spożywczy każdego roku promuje około 30 tys. nowych produktów, w tym dań gotowych. Dźwignią

  • Re: Polskie smaki i aromaty

    Piers kacza z koscia!! mniammmm..... Autor chyba nie wie o czym pisze!

  • Re: Jaki jest wasz ulubiony smak jogurtu

    Ja kupuję tylko naturalne. Smakowe mają kupę cukru no i te aromaty... Do takiego naturalnego daję sobie to, na co mam ochotę: płatki, kawałki świeżych albo suszonych owoców, pokruszone orzechy, czasem odrobinę miodu... :)

  • Re: Polskie smaki i aromaty

    Obierki z ziemniaków zalej śmietaną na 30 minut - oddadzą swój aromat..... Ręce opadają. Kto tak cudaczy, chyba nie ma pojęcia o gotowaniu. Na siłę urozmaicać chłodnik z botwinki. Można jechać do Francji na trufle, to dopiero zadziwi świat, jak je damy do tych obierek.

  • masa do tortu

    Pracowałam kiedyś w ciastkarni i krem tradycyjny robiliśmy tak; jaja całe ubijam na parze (lub przed wybiciem parzę jaja ) i wtedy ubic można bez pary z cukrem,ok 3 łyżek na 3 jajka,oddzielnie ucieram pół kostki margaryny i pół masła prawdziwego.Dodajemy jaja ubite i zimne,dodaję także aromaty rumowy, pomarańczowy.

  • Re: Polskie smaki i aromaty

    Autor nie wie jak wygląda pierś kaczki

  • Re: plagiat czy nie?

    Ja uwielbiam gotować, komponować smaki i aromaty. Moje przepisy, to albo efekt własnych eksperymentów, albo tradycyjna kuchnia polska, której przepisy znam od mamy i babci, albo znane potrawy urozmaicone wg własnych upodobań. :) Popieram wszystkich, którzy robią tak samo, chwała im za inwencję! ;) A kopistom mówię "nie"! :P

  • Re: Polskie smaki i aromaty

    polski tymianek cytrynowy....