Dieta 9 : 1 Jennifer Aniston

Pozwoliła aktorce schudnąć o 13,5 kg w ciągu 6 miesięcy. Jej zaletą jest zbilansowanie posiłków, bogatych w skrobię i błonnik, regulujących poziom insuliny i glukozy. W diecie gwiazdy dominują warzywa i ziarna. 10 proc. stanowią dowolne produkty.

Ulubione dania

Aktorka jada ziemniaki, mające dużo potasu. Piecze je w piecu, bez tłuszczu, ze skórką.

Reklama

Lubi też kukurydzę gotowaną w kolbach, bogatą w żelazo i błonnik.

Co zamiast mięsa?

Świeże warzywa to podstawa zdrowej diety gwiazdy. Jada je co najmniej dwa razy dziennie. Uwielbia zielone liście sałat, cukinię oraz rzodkiewki.

Jej sekretny trik

By zmniejszyć apetyt, Jennifer przed posiłkami wypija szklankę wody. Unika kawy i słodzonych napojów, pije zaś mało słodkie, wyciskane soki z cytrusów.

Drób najważniejszy

Nie jada mięsa codziennie, a jeśli ma na nie ochotę, wybiera filet z kurczaka, zgrillowany bez tłuszczu. Lubi też dania z ryb, przyprawiane rozmarynem.

Jadłospis na 1 dzień

Śniadanie: sok, musli z owocami; obiad: ziemniaki w mundurkach, kurczak z grilla, kukurydza; kolacja: ryż brązowy, grillowana ryba, sałatka z papryki i pomidora.

Słodkie co nieco

Zdaniem autorki diety 9:1 aż 10 proc. jadłospisu mogą stanowić produkty pałaszowane dla przyjemności, np. ciasteczka owsiane, lody, gorzka czekolada, kakao.

Artykuł pochodzi z kategorii: Dieta

Na żywo
Więcej na temat:

Zobacz również